Prof. Dr. Bagdy Emőke városunkba látogatott

A Hajdúnánási Óvoda szervezésében Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus asszony előadására 2020. augusztus 29-én, a Kéki Lajos Művelődési Központ színháztermében teltházas volt az érdeklődés.
Nem véletlen!

Téma:

  • A család szerepe a lelki egészség megőrzésében
  • A nemi identitás erősítése a család részéről a gyermekekben
  • Az érzelmi és szociális intelligencia kibontakoztatása

A Hajdúnánási Óvoda munkatársi közösségén túl felkínáltuk a szülői közösségünknek, s nyitott volt a téma iránt érdeklődőknek is az előadás. Intézményvezetőnk, Gyüre Anikó szép összeállítással készült professzor asszony köszöntésére, hitvallását, szakmai életútját mutatta be a teljesség igénye nélkül. Ezt követően Dr. Csiszár Imre alpolgármester megnyitotta a rendezvényt. Professzor asszony örömmel üdvözölte a Boldogságóra programhoz tartozó „Boldog óvoda” sikeres pályázatunkat a 2020/21 nevelési évre. Hiszen Ő maga a program fővédnöke. Ezt követően a közel 90 perces előadás észrevétlenül elröppent. Tudása kimeríthetetlen tárházának tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel:

  • a szülői szerep tudatos megéléséről, a család óvó védő funkciójáról, a gyermeki személyiség, az érzelmi intelligencia kibontakozásáról, fejlődéséről, a környezeti hatások meghatározó jellegéről, a szülők, pedagógusok biztonságot nyújtó, felelősségteljes szerepéről…

Mély meggyőződéssel támogatta a hallgatóságot a gyermekek nemi identitástudatának egészséges alakításában.  Minden tekintetben kielégítő találkozásnak lehettünk részesei.

 Dr. Bagdy Emőke szakmai elismertsége magas röptű. Fiatalos lendülettel, hatalmas empátiával, pozitív kisugárzással, melegszívű, közvetlen személyiséggel rendelkezik, általa mindannyian feltöltődhettünk. Életútját, munkásságát fémjelző kiadványaira nagy volt az érdeklődés. Városunk „Aranyszalma” ajándékainak átvétele után, közös megvendégelésen vettünk részt a Kendereskertben, ahol Szólláth Tibor polgármester köszöntötte vendégünket s munkatársi közösségünket a járványügyi helyzet miatt elmaradt pedagógus nap alkalmából.

Köszönetünket fejezzük ki a „a hit, remény, s a szeretet” pszichológusának, hogy ellátogatott hozzánk, s szakmai fejlődésünket segítette.

 

 

Hajdúnánás, 2020. szeptember 3.                                            

Daróczi Antalné

                                                                                                  óvodapedagógus

                                   A Hajdúnánási Óvoda mentálhigiéne munkaközösség vezetője