Pillangó csoport

Csoportunkról

Csoportnév

A csoport a Pillangó nevet 2014-ben egy óvodaátszervezés, új óvodába költözés, a csoportok számának bővítése kapcsán vette fel.

A pillangók bájukkal, gyönyörű színeikkel a gyermekek sokszínűségét, kedvességét, ártatlanságát, a gyermeki mivoltot tükrözik, jelenítik meg.

Egészség

Gyermekeink számára biztosított a mindennapi mozgás, levegőzés egészségük megőrzése érdekében. Mivel óvodánk kiemelt feladatának tekinti a környezetvédelmet, a gyermekekkel megismertetjük az alapvető környezetvédelmi szabályokat (pl. szelektív hulladékgyűjtés fontossága). Arra neveljük őket, hogy szeressék környezetüket, tiszteljék az élet minden formáját, óvják, védjék a természetet. Nagy hangsúlyt fektetünk az idény zöldség-gyümölcs fogyasztására, melyet a gyermekek előszeretettel vesznek. Vitaminsalátákat, gyümölcssalátákat készítünk a gyermekek által összegyűjtött alapanyagokból. Ezáltal nemcsak az egészséges táplálkozást népszerűsítjük, de lehetőséget biztosítunk a gyermekek számára új, ismeretlen ízek megkóstolására, felfedezésére is. A munkafolyamatok megfigyelése során alapvető higiéniai szabályokkal s az eszközök rendeltetésszerű használatával is megismerkedhetnek gyermekeink.

Hitvallás

A pedagógus pálya nélkülözhetetlen lételeme a határtalan gyermekszeretet, a gyermeki lét, a gyermekek egyéniségének mindenek felett álló, maximális tiszteletben tartása.

Legfontosabb feladatunk az érzelmekben gazdag, szeretetteljes családias élet, légkör megteremtése, az esélyegyenlőség biztosítása az óvoda keretei között.

„A jövőnek minden virága benne van a mai magvakban.”

Családbarát

Csoportunk összetartó közösség. A szülők nagyon aktívak, segítőkészek, együttműködőek, az együtt gondolkodásban partnerek. Szívesen fogadják tanácsainkat s mi is segítőszándékukat 1-1 program, rendezvény kapcsán.

Kommunikációnk napi szintű. Szívesen élnek a fogadóórák nyújtotta lehetőséggel is. Számtalan nyílt alkalmat biztosítunk a szülők számára, hogy gyermekeikkel közösen tevékenykedhessenek, s betekinthessenek az óvoda mindennapjaiba, az ott folyó munkába.

Több családdal már évekre visszanyúló ismeretségünk van, s arra törekszünk, hogy ezt a jó kapcsolatot továbbra is ápoljuk, s fenn tartsuk.

Dolgozóink

Vargáné Tóth Bernadett

Óvodapedagógus

Nagy Orsolya

Óvodapedagógus

Mirkó Éva

pedagógiai asszisztens

Tóthné Hegedűs Andrea

Tóthné Hegedűs Andrea

Dajka

Galéria

|

A családok ezt mondják rólunk