Csillagfény csoport

Csoportunkról

Csoportnév

Csoportnév választásunkat a ” nálunk minden gyermek egy kiscsillag” gondolatunk adta. Minden gyerek egyedi, sajátos, mással össze nem hasonlítható, ugyanúgy ahogy a csillagok. Tündöklők, fényességet, örömet hozók a szüleik, óvodánk számára. Gyermekeinket szeretetteljes, vidám, biztonságot nyújtó, esztétikusan kialakított csoportszobában várjuk. Belső kuckóink, tereink, dekorációink kialakítását az aktualitások határozzák meg. Kiemelten kezeljük a közlekedésre nevelést és az egészséges életmódra nevelést. A gyermekek életkorának megfelelően biztosítjuk csoportszobánkban és szabadban a közlekedés tartalmú tapasztalatszerzést, a szabályok elsajátítását.

Egészség

Nagy gondot fordítunk a gyerekek egészséges életmódra nevelése terén. Heti rendszerességgel gyümölcs és zöldségnapokat vezettünk be. Biztosítjuk a kinti-benti megfelelő mozgáslehetőséget, melyhez óvodánk szép tornaterme és nagy udvara remek lehetőséget ad. Környezettudatosságra felhívjuk a gyerekeink és szüleik figyelmét. Odafigyelünk az újrahasznosítási lehetőségekre, és a szelektív hulladékgyűjtésre, melyet a szülők gyűjtőmunkája nagyban segít. Sok-sok természetes anyagból készítünk tárgyakat, fejlesztőjátékokat barkácsolunk együtt a gyerekekkel. Itt alvó gyerekeink nyugodt pihenéséhez biztosítjuk a tárgyi feltételeket: pizsamába öltözés, mese, zenehallgatás, redőnyözés. Szüleinket tájékoztatjuk szülőértekezleten és bevonjuk a már hagyományunkká vált óvodai rendezvényeinkbe (teanap, egészséges ételek készítése, receptcsere).

Hitvallás

Pedagógiai hitvallásunk a gyermekek elfogadására, egyéni képességeik, fejlődésük kibontakoztatására épül. Ennek tudatában szervezzük változatos napi tevékenységeinket. Fontosnak tartjuk a néphagyományok ápolását, a jeles napokhoz köthető élmények biztosítását. Eszköztárunkat folyamatosan bővítjük általunk készített fejlesztőjátékokkal, barkácsolt kiegészítő eszközökkel. Tevékenységeinkben mozgósítjuk a gyermekek érzelmeit, problémahelyzetet teremtünk, biztosítjuk a felfedezés örömét. Az élményre épített tapasztalatszerzést tartjuk fontosnak. Hisszük és tudjuk, hogy a játék a legfontosabb a gyerek számára, mely által minden képessége fejlődik.

Családbarát

A családokkal való kapcsolattartásunkat a kölcsönös bizalomra építjük. A szülők tájékoztatását folyamatosan, a kor elvárásainak megfelelően, változatos formában biztosítjuk: szülői értekezletek, fogadó órák, faliújság, egyéni beszélgetések, internet lehetőségei. A gyermekek nevelését, fejlődését célzó kérdésekben – felkészültségünk, tapasztalatunk birtokában – a szülőket segítjük, támogatjuk.  Év közben az aktualitásokhoz igazodva szervezzük szülők, nagyszülők, a tágabb családok részére ünnepeinket, rendezvényeinket, programjainkat. A különféle programok, projektek megvalósulásában családjaink elismerésre méltóan támogatóak, együttműködőek.

Dolgozóink

Daróczi Antalné
Óvodapedagógus

Kelemenné Ilyés Judit
Óvodapedagógus

Fejérné Bíró Éva
Dajka

|

A családok ezt mondják rólunk

A csillagfény csoport, a mi csoportunk nagyon jó, szeretem az óvónéniket, és a gyerekeket! Szép a mi óvodánk!

A csillagfény csoport az a csoport, ahol magas szintű tudással, kreativitással biztosítják gyermekeink megfelelő fejlődését.

Szép, tiszta, rendezett óvoda. Folyamatosan képes megújulni, fejleszteni, fejlődni. Minden itt dolgozó óvónéni, dadusnéni, karbantartó bácsi munkáját köszönjük! Profi csapat!

Nagyon szeretjük a Csillagfèny csoportot! Rengeteget fejlődik a kisfiam. Szereti az óvónèniket, dadus nèniket! Rendezett ès tiszta óvoda!

Nagyon jó a csillagfény csoport, az óvónőket és a dadus nénit nagyon szeretem ,de a csoport társaimmal is jól kijövök. Csodálatos a mi csoportunk és persze az Óvodánk is!!!!