Méhecske csoport

Csoportunkról

Csoportnév

A Méhecske csoportba 27 kisgyerek jár, a nemek aránya kiegyensúlyozott. Részben osztott csoportunkról a kiegyensúlyozott, derűs, családias légkör mondható el. Mindennapjainkra jellemző, hogy figyelünk egymásra. A szülők segítik és elismerik munkánkat. Nagyon jó és partneri a kapcsolatunk.

Egészség

Biztosítjuk a mindennapos mozgást délelőtt és délután is. Sokféle mozgásos játékot tanítunk. A testi edzésen kívül a szabadlevegőn sok időt töltünk. A Nap UV sugárzását kerüljük. Folyadékot a nap folyamán bármikor fogyaszthatják.

Hitvallás

Fontos számunkra, hogy kis közösségünkben mindenki érezze jól magát. Ez köszönhető a csoportban dolgozó óvodapedagógusok összehangolt, harmonikus munkájának. Minden nap lehetőséget biztosítunk a gyerekeknek: mesélésre, verselésre, énekre, táncra, barkácsolásra, testük edzésére. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink az iskolát kellően felkészülten kezdhessék el. A mindennapokban változatos tevékenységeket szervezünk, így biztosítjuk számukra az egyéni képességfejlődést, ismeretek szerzését. Minden gyereknek lehetősége nyílik arra, hogy maximálisan kibontakoztathassa tehetségét. Ezért a gyorsabban fejlődőknek több és nehezebb, a lassabban fejlődőknek pedig könnyebb feladatokat adunk. Mindenkit sikerélményhez juttatunk, ezért humor, játékosság, jókedv jellemez bennünket.

Tiszteletben tartjuk a család elsődlegességét a nevelés terén is. Minden gyereket olyannak fogadjuk el, szeretjük amilyen, ezt erősítjük gyermekeinkben is.

Családbarát

A családok elsődleges szerepét tiszteletben tartjuk. A szülők egyéni kéréseit és igényeit ésszerű keretek között próbáljuk segíteni és támogatni. Igényünk a mindennapi kapcsolat megléte a szülővel vagy a nagyszülővel. Fontos nekünk, hogy néhány szóban elmondják reggel azt, hogy mi történt otthon a gyerekkel.

Dolgozóink

Fodorné Hadházi Judit

Óvodapedagógus

Bácsiné Farkas Edit

Bácsiné Farkas Edit

Óvodapedagógus

Kállai Krisztina

Kállai Krisztina

Pedagógiai asszisztens

Menyhártné Ambrus Erzsébet

Menyhártné Ambrus Erzsébet

Dajka

Galéria

|

A családok ezt mondják rólunk

Szeretjük a csoportszobát, mintha egy külön kis lakrésze lenne a gyerekeknek, és mert fényes, tágas, szép falfestéssel, jó kis játékokkal.

Mindkét gyerekem a méhecske csoportba járt. A nagyobb tavaly ballagott. A beilleszkedés könnyen ment, nagyon szerettek ide járni. Az óvónénik segítőkészek, nagyon szép közös programokat szerveznek a szülőkkel, illetve színvonalas műsorokat a gyerekekkel. Kedvesen fogadják a régi ovisokat, ha pár percre benéznek.

A csoportszobában sokféle játék van, amit próbálnak minden évben színesebbé tenni, újabbakkal, és sok-sok kreativitással, amibe a gyerekeket is bevonják. Családias, összetartó csapat, ahol minden gyerekhez, és szülőhöz érkezik pár biztató, jó szó reggel, és nap végén is.

Mindig változatos, szép gyerekmunkákat tesznek ki az óvónénik, így még jobban beleláthatunk a csoport mindennapjaiba is.

Bármilyen kérdéssel, felvetéssel, problémával nyugodt szívvel fordulhatunk csoportunk dolgozóihoz, mindig készségesek, segítőkészek.