Napraforgó csoport

Csoportunkról

Csoportnév

Számunkra a napraforgó a közösséget, az összetartozást jelenti, ahogy a magok is a maguk különbözőségükkel, szorosan egymáshoz simulva, jól elférnek a napraforgó tányérján, úgy a gyerekek is, eltérő személyiségűek, fejlettségüknek megfelelő környezeti feltételeket biztosítva harmonikusan fejlődhetnek csoportunkban.

Egészség

Minden évben ellátogatunk az almáskertbe és a kilátóhoz. Kihasználjuk az óvoda mellett elhelyezkedő településrészen található lehetőségeket a mozgásigény kielégítése céljából pl: ugrálóvár, trambulin, gumipálya, aszfaltpálya.

Hitvallás

„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben, néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más. Mindegyik különleges. Mindegyik gyönyörű.”-(ismeretlen szerző)

Családbarát

Óvodánk mottója: A családdal együtt nevelünk.

Programunk a családközpontú szemléletre épít. A szülőkkel való aktív együttneveléssel tervezzük a gyermekek fejlesztését. A szülőkkel megismertetjük terveinket, munkánkat javaslatokkal gazdagítják. A bizalmat táplálja az a mód, hogy az igény szerinti látogatások lehetőségeinek biztosításával nyújtunk betekintést az óvodai életbe. Kapcsolattartási formák:

– családlátogatás

– napi kapcsolattartás

– szülői értekezlet

– nyílt rendezvények: gyümölcsnap, télapó, karácsony, farsang, apák napja, anyák napja és évzáró ünnepség, őszi játszónap, kirándulások, családi nap.

Dolgozóink

Máróné Zubor Gizella

Máróné Zubor Gizella

Tagintézmény-vezető, óvodapedagógus

Fekete István Jánosné

Óvodapedagógus

Józsi-Tóth Mihályné

Józsi-Tóth Mihályné

Dajka

|

A családok ezt mondják rólunk

Mindhárom gyermekem ebbe a csoportba járt, szerették az óvónéniket, szerettek óvodába járni, jól érezték magukat a csoportban.

Családias légkör van a csoportban, szeretettel fogadják a gyermekem minden reggel, szeret oviba járni, nagy élménybeszámolókat tart esténként.

Kicsit tartottam attól, hogy vegyes életkorú csoportba kerül a kislányom, de csak az előnyeit tapasztaltuk meg, a nagyobbak szeretettel fogadták, segítették, amivel nem boldogult, sokat fejlődött az egy év alatt.

Örülök, hogy sokszor részese lehetek a csoport programjainak, jó betekinteni a gyermekem mindennapjaiba. A Mártonnapi délután különösen tetszett.

Sokszínű programokat biztosítanak a gyerekeknek, fontosnak tartják a városunk értékeinek a megismertetését. A könyvtári, múzeumi foglalkozásokat nagyon szereti a kisfiam.