Maci csoport

Csoportunkról

Csoportnév

Sok-sok évvel ezelőtt azért választottuk a Maci nevet, mert a mackók szeretnek kirándulni, erdőt járni, szeretik a természetet. Mi is olyanok vagyunk, mint egy nagy mackó család: vidámak, játékosak.

Egészség

Nagy hangsúlyt fektetünk, az egészséges életmódra. Délelőttönként a szülők által hozott gyümölcsöt adjuk oda a gyermekeknek. Ha az időjárás engedi, a délelőtt egy részét a szabad levegőn töltjük.

A nevelési év folyamán, nagy hangsúlyt fektetünk környezetünk megóvására, ezért gyermekeinknél a személyes példamutatásunk által megalapozzuk a környezettudatos szemlélet alapjait a már most bevezetett szelektív gyűjtéssel, a növények gondozásában történő aktív részvétellel.

Hitvallás

Nevelésünkben elengedhetetlen a feltételnélküli gyermekszeretet, az érzelmi biztonságot nyújtó, segítő, támogató felnőtt, szerető figyelme.

A játék és a mozgás kiemelt helyen van a mindennapjainkban. Fontosnak tartjuk, hogy ezekhez a tevékenységekhez megfelelő szabad teret és időt biztosítsunk.

A sok játékos tevékenységen keresztül ismerkedünk a környező világ összefüggéseivel tapasztalások útján. Fontosnak tartjuk a mindennapi mesehallgatást, ami által nemcsak a szókincsük bővül, hanem érzelmi biztonságot is nyújt a gyermekek számára.

Az előttünk álló óvodai események, jeles napok, ünnepek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyermekeink az örömöt, az ünnepi hangulatot, az összetartozás érzését megéljék.

Családbarát

Fontosnak tartjuk, hogy a családokkal együttműködve, a családi nevelést kiegészítve neveljünk.

Fontosnak tartjuk, hogy a szülők nyugodt szívvel merjék gyermekeiket az óvodában hagyni. Érezzék, gyermekeik biztonságban, szeretetben töltik napjaikat.

Legfontosabb számunkra, hogy a gyermekeink családias, barátságos légkörben töltsék napjaikat. Pedagógus gondolkodással és anyai szívvel neveljük a ránk bízott gyermekeket

Dolgozóink

Dráviczkiné Porkoláb Edit

Dráviczkiné Porkoláb Edit

Óvodapedagógus

Kovácsné Bata Éva

Kovácsné Bata Éva

Óvodapedagógus

Béres Józsefné

Béres Józsefné

Dajka

Varga Sándorné

Varga Sándorné

Dajka

Galéria

|

A családok ezt mondják rólunk

,,  Az én véleményem az oviról illetve a Maci csoportról csak pozitív. Nagyon szeretem én is és Dorina is az ovit. Szerintem a 3 csoportot maximálisan kiszolgálja a felújított épület. Az udvar tágas, és a fák által hűvös. A maci csoport nagyon jó, a kicsiknek tágas a csoportszoba van mozgásterük. Szépen összekovácsolódott a csapat.”

,, A gyermekem minden reggel örömmel lép be a maci csoportba, ahol óvónéni, dajkanéni várja egy szerető puszival és öleléssel. Örülök, hogy ide jár gyermekem, hiszen minden nap örömmel meséli mi volt ma a macisokkal, milyen csigát találtak az udvaron, mekkorára ment a hinta és még sorolhatnám. Szerintem ez biztos jele annak, hogy gyermekem jól érzi magát, és szerető befogadó környezetet talált a csoportban.”

,, Az első nehézségek amiket szeptemberben minden kiscsoportos megtapasztal hamar tovaszálltak, és átvette helyét a móka, játék, jó kedv. Minden egyes nap örömmel megy gyermekem az óvodába és sokszor délután alig tudom elhozni, hiszen még maradni akar játszani. A környezet tiszta, tágas udvar és csoportszoba várja a gyerekeket. Az öltözők minden évszakban megújulnak és más arccal várják a gyerekeket amit nagyon élveznek. Köszönjük a sok gondoskodást és odafigyelést amit kapunk, kapnak!”