Süni csoport

Csoportunkról

Csoportnév

A világon minden süni szúrós, olyan hegyes tüskéi vannak, hogy hozzá sem lehet érni, de mégis minden kisgyerek szereti, vágyik arra, hogy az apró lábú, gombszemű kis állatot megpillanthassa. Mi is úgy találtunk rá, miközben a zöld fűben ballagott éppen az óvodánk udvarán. Félénksége, összegömbölyödött labda formája titokzatossá tette őt. A gyermekek kívánságára építve sokat meséltünk róla, történeteket idéztünk fel. A szívükbe lopta magát és így csoportunk névadója lett.

Gyermekeink is, ha biztonságban érzik magukat bátran megnyílnak és ez bizony mindennap így van nálunk. Titokzatosak is tudunk lenni, amikor készülődünk egy-egy jeles napra, ünnepségre az oviban. Szeretjük a természetet, jól érezzük magunkat a szabadban, kirándulások, séták alkalmával felfedezzük, megcsodáljuk annak szépségeit. Udvarunk árnyas fái alatt sokat játszunk, óvjuk, védjük a környezetünket.

Egészség

Az egészséges életmódra való nevelés keretein belül a szülők segítségével minden héten biztosítunk a gyermekek számára friss gyümölcsöt, zöldséget. Mindennapos mozgásra adunk lehetőséget, mind a csoportban, mind a szabadban mellyel biztosítjuk a gyermek mozgásigényének kielégítését valamint a megfelelő mozgásfejlesztést.

Őszi, tavaszi kirándulások, alkalomszerű séták lehetőséget biztosítanak gyermekeinknek, hogy természet közeli élményeket kereshessenek, és környezettudatos szemléletük fejlődhessen.

Szűkebb és tágabb környezetük védelmére neveljük őket, mindezt játékosan, tapasztalatszerzések útján sajátítják el a gyerekek.

,,A hulladék nem szemét” elvét követve minden szelektív anyagféleséget felhasználunk (ajándék, dekoráció, játékeszközök készítése).

Hitvallás

,, A gyermek világra nyitott lény.

A simogatásra simogatással, a jókedvre jó kedvvel

Tevékenységre tevékenységgel felel.”

/Mérei F./

Alapvető nevelési elveink: a gyermek feltétel nélküli elfogadása, családias légkör kialakítása, a szülőkkel való harmonikus együttműködés és következetesség.

A gyermek igényeihez maximálisan alkalmazkodva-tervezzük napjainkat. Biztosítjuk a szabad játék gazdag feltételrendszerét, ami lehetővé teszi az elképzelések valóra válását. Csoportunk vidám, kiegyensúlyozott, közösségben sok érzelmi megerősítéssel, az egyéni fejlettség figyelembevételével alakítjuk mindennapjainkat.

Olyan alkotó légkört tervezünk, amelyben a gyermekek felszabadultan, önállóan vagy a társaikkal együtt önfeledten játszhatnak. Célunk egy harmonikus, kedves, szeretetteljes légkör megteremtése, amelyben a gyermek, és ami magunk is jól érezzük magunkat. Nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni bánásmódra, a különböző kis személyiségek megismerésére, kialakítására, a fejlődés egyéni ütemének tiszteletben tartására.

Családbarát

Számunkra fontos a szülőkkel való jó kapcsolattartás kialakítása, a kölcsönös bizalom, alapvető együttműködés. A szülők is sok segítséget nyújtanak számunkra. Jeles napjainkat, rendezvényeinket a szülők bevonásával, az ő segítségükkel szervezzük meg.

Fontosnak tartjuk a velük való együttműködést. Lelkesen invitáljuk őket a különböző programokra. Nyitottak vagyunk a szülők kéréseire, ötleteire, ezeket beépítjük a csoport programjaiba.

Dolgozóink

Kónyáné Menyhárt Erika

Kónyáné Menyhárt Erika

Óvodapedagógus

Kónya Gáborné

Kónya Gáborné

Óvodapedagógus

Nábrádi Anikó

Nábrádi Anikó

Dajka

Galéria

|

A családok ezt mondják rólunk

,,Mindent elmond a Süni csoportról az, hogy Sára kislányunk mindig boldogan és vidáman kel és indul az óvodába. Sőt! Már este is sokszor beszél arról, mennyire várja a holnapot!”

,, A sünis óvónénik és dadusnéni nem csak a kötelező fejlesztésekről és szükségletekről gondoskodnak, de ápolják a kicsik lelkét is, ami mindenféle fejlesztést felülmúl! Örök hálám ezért az alapozásért!”

,,A szivárvány óvodában családias környezet és barátságos óvónők, dajkák fogadják a kisfiamat nap,mint nap. Az óvónők kedvessége, figyelmessége és nem utolsó sorban szakértelme miatt szívesen viszem a gyereket ebbe az intézménybe. Zalán rengeteget tanult és fejlődött, mióta közösségbe jár és ez minden a kedves óvónénik érdeme! Köszönjük a tanítást, példamutatást és a sok-sok foglalkozást a gyerekekkel! „

,,Nagyon jó közösséget alkot a süni csoport, minden gyermek más és más, mégis mindenki megtalálka a helyét. A kiváló óvónőink és a dadusaink remekül bánnak a gyermekeinkkel, megtanítják őket sok szép dologra, amit mi szülők itthon csak ámulva nézünk. Rengeteg odafigyeléssel, türelemmel, kedvességgel viseltetnek a gyermekeink iránt. A ami mindennél többet ér, hogy a gyermeke, szeret óvodába járni és ragaszkodik a ,, kis” csoportjához.”

,, A süni csoport kislányunk második családja. Ott mindent tudnak rólunk, itthon pedig mi róluk. J A viccet félretéve, ez a kis csoport egy olyan közeg, ahol a szürke hétköznapok is a szivárvány színeiben pompáznak, ahol a felnőtt is tud gyerek lenni, ahol jó minden ünnepet megélni, egész egyszerűen itt a legszuperebb óvodásnak lenni.”