Kamilla csoport

Csoportunkról

Csoportnév

A kamilla virág a természet szeretetére, az egészséges életmódra nevelés jelképe számunkra. Egy egyszerű, szerény, kedves kis gyógynövény, amelyet közel hoztunk a gyermekek szívéhez

Egészség

Séták, kirándulások alkalmával, játékos tevékenykedés során formáljuk gyermekeink környezettudatos magatartását. Megismerkednek az őket körülvevő szűkebb és tágabb környezettel, ismereteik sokoldalúan fejlődnek. Egészséges életmódra nevelés érdekében gyümölcsnapozást vezettünk be csoportunkban. Heti egy alkalommal, nagy örömmel hozzák gyermekeink az általuk legkedveltebb gyümölcsöket. Dajka nénink ízlésesen, apró falatkákként tálalja, ezért szívesen fogyasztják azokat. Több alkalommal szervezünk zöldség-napot, mely alkalmával számukra már ismert, valamint addig ismeretlen zöldségféléket kóstolhatnak, megkedvelhetik azokat gyermekeink. Környezetük megóvására, tisztán tartására neveljük őket. Óvodai kis kertünkben a kertészkedés fortélyait elsajátították. Aktívan részt vesznek a parkosításban, virágültetésben.  

Hitvallás

Csoportunkban harmonikus, szeretetteljes, vidám környezetben, játékos tevékenykedések közben fejlődnek gyermekeink. Fontos számunkra a csoportkohézió, az egymáshoz tartozás érzésének kialakítása. Életkori sajátosságaikat, egyéni fejlettségüket figyelembe véve, differenciáltan alakítjuk képességeiket, készségeiket, gyarapítjuk ismereteiket. A tehetségígéretek kibontakoztatására hangsúlyt fektetünk. Igyekszünk a gyermekekben a rendszeretetet és a szépérzéket kialakítani. Örömteli számunkra, ahogy napról- napra, évről- évre egyre bátrabbak, kezdeményező készebbek és bizalmukba fogadnak bennünket.

„Szeretet nélkül lehet fát aprítani, és szeretet nélkül lehet téglákat formálni, de szeretet nélkül nem szabad gyermekekkel bánni!”

(Lev Tolsztoj)

Családbarát

Szülők számára számos közös programot kínálunk fel, melyen aktívan részt vesznek. Próbálunk a gyermekek otthoni megszokásaihoz alkalmazkodni. A szülők bizalommal fordulnak felénk, tanácsainkat, javaslatainkat megértik és elfogadják. A szülői munkaközösségi tagjainkra nagy mértékben számíthatunk. A legnagyobb közösségi oldalon zárt csoport keretein belül fotókat, videókat osztunk meg csoportunk életéről, melyet örömmel fogadnak a szülők, ezáltal bővebb betekintést kapnak gyermekeik óvodai életébe.

Dolgozóink

Ádámné Balogh Judit
Óvodapedagógus

Sólyom Dóra
Óvodapedagógus

Nagy Zoltánné
Dajka

Molnárné Kecskés Mária
Dajkai kisegítő

|

A családok ezt mondják rólunk

„Jól kialakított napirend van a hét minden egyes napján, melyet a gyerekek is igényelnek. Sokat fejlődnek kicsik- nagyok egyaránt az idő előre haladtával. Mindhárom „pótanyu” (Óvó Nénik és Dajka Néni) csúcs szuper, ha lenne harmadik gyerekem, ide íratnám.”

A Kamilla csoport pedagógusai segítőkészek. Mindig őszintén elmondják a gyerekkel kapcsolatos információkat. Próbálnak mindig újdonságokat bevezetni a csoport életébe. Minden programra nyitottak az óvoda életében.”

„Örülök, hogy a kisfiam a Kamilla csoportba jár. Úgy gondolom, jó kezekben tudhatom, hiszen olyan közegben telnek mindennapjai, ahol egy több évtizedes szakmai múlttal rendelkező óvó néni és egy fiatalos, lendületes óvó néni játékos formában nevelgeti és tanítgatja és nem utolsó sorban vigyáz rá.”

„A kamilla csoport nagyon jó közösség. Kicsik és nagyok sokat tanulnak egymástól. A két óvodapedagógus jól kiegyenlítik egymást. A gyerekek rengeteget tanulhatnak tőlük. Szeretetteljes közösség. „

„Szeretjük a Kamilla csoportot, mert az óvó nénik reggelente mindig kedvesen fogadnak minket. A gyerekeket egyéni képességeikhez mérten fejlesztik. Tapasztalat és a fiatalos lendület jellemzi az óvó néniket.„