Szakmai nap a Hajdúnánási Óvodában

A Hajdúnánási Óvoda alkalmazotti közössége január 10-én tartalmas szakmai továbbképéssel indította az újévet. “A közösségépítés fontossága, lehetőségei az intézményekben” címmel, mely változó világunkban mindig aktuális.

Meghívott előadó Antal Erika a Zilah-Liget Református Óvoda vezetője, aki második alkalommal tisztelte meg közösségünket. Szakmai szeretetén, felkészültségén túl, előadói attitűdjével is remekül fenntartotta az érdeklődést. Az interaktív szituációkban, feladathelyzetekben észrevétlenül is ráéreztünk egyéni és csoportos erősségeinkre, fejlesztendő területekre. Gyakorolhattuk az önérvényesítést, alkalmazkodást, az elfogadást, együttműködést, a közös cél érdekében történő szemléletformálást. A játékos tanulás hol könnyen, hol nehezebben ment, de fejlődésünket szolgálta. Most éppen nem átadtunk, hanem elsajátítottunk, az elméletet gyakorlatba ültettük át.

Szakmaiságunk fejlődése mellett tartalmas tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, mely szűkebb, tágabb közösségünk épülését, összetartó erejét szolgálja.

Daróczi Antalné

óvodapedagógus

mentálhigiénés munkaközösség vezető