2021. október 01-én a Gesztenyevirág Székhelyintézményben került sor szakmai nap megrendezésére az „EFOP-3.4.3-16-2016-00021 A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” pályázat keretein belül. A meghívott előadók a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának oktatói voltak: Vargáné dr. Nagy Anikó főiskola docens, Dr. Kis Gábor adjunktus és Dr. Pornói Imre főiskolai tanár. Gyüre Anikó Intézményvezető és Törökné Szucskó Andrea Munkaközösség vezető nyitotta meg a programot, ezt követően három csoportszobában zajlottak párhuzamosan az előadások, melyek témái az alábbiak voltak:

Vargáné dr. Nagy Anikó főiskolai docens előadása:

 „Roma nem roma családok nevelési szokásai. Pedagógiai kutatások roma identitású családok nevelési szokásairól.  Hazai és nemzetközi kutatások a kora gyermekkorban.”

Dr. Kis Gábor adjunktus előadása:

„A családokkal való eredményes együttműködés és kommunikáció formái az intézményes kereteken belül és azon túl. Szülőkkel, családokkal való kommunikációs készség fejlesztése”

Dr. Pornói Imre főiskolai tanár előadása:

„Szülőkkel, családokkal való kommunikációs készség fejlesztése. A pedagógiai családgondozás tartalmi kérdései. A családgondozási folyamat módszerei.  A családsegítés, mint szociális szolgáltatás áttekintése”

A szakmai napon a Hajdúnánási Óvoda és a Hajdúnánási Református Általános Iskola és Óvoda óvodapedagógusai egyaránt részt vettek. Köszönetünket fejezzük ki a meghívott előadóknak, akik hasznos és újszerű információkat és egy élményekkel teli délelőttöt biztosítottak számunkra!