KENDERESKERTI OVITÁBOR

Igazi tábori hangulat elevenedett meg a hajdúnánási ovitáborban, melynek a Kendereskert adott otthont az óvodások nagy örömére. A tábornyitás napját nagy érdeklődéssel és izgalommal várták a gyerekek és a szülők is egyaránt, ami 2020.07.08-án nyitotta meg kapuit.

A táborozás első napján az ovisok közös bevonulással vették birtokba a kendereskerti tábor területét, melyet a gyerekek által szavalt „táborinduló” tett emlékezetessé:

Ki véletlen erre jár,

Ovi tábort itt talál.

Vérünkben a kalandvágy,

Felfedezés, móka vár.

Kiáltja sok gyerek száj,

Kendereskert visszavár.

 

A tábornyitási ünnepség keretein belül minden gyerek egy kézzel készített karkötőt vehetett át, ami szép emlékül szolgál az élményekben gazdag, ovitáborban eltöltött időszakra. A tábor elfoglalása után a gyerekeknek lehetőségük volt felfedezni a Kendereskert varázslatos világát, miközben őshonos állatokat és növényeket ismerhettek meg közösen.

Az ezt követő napokban színes programsorozat várta a táborba érkező gyerekeket. Többek között íjász bemutatón vehettek részt, amit nagy érdeklődéssel fogadtak. Majd néptánc bemutató és gyermektánc színesítette a táborban töltött időt. A közös éneklésben és táncban a gyerekek szívesen vettek részt.

                                                                                                                                                                                                  Horváth-Varga Adrienn

óvodapedagógus

Gyermekkert Tagintézmény