Micimackó csoport

Csoportunkról

Csoportnév

Heterogén életkorú csoportunkba 22 gyermek jár, akikből egy kicsi sajátos nevelési igényű. A 2018/19 nevelési évben 16 fiú és 6 lány kezdte meg az óvodai életet. Csoportunkban vidám, boldog, örömteli napokat élhetnek át a gyermekek Izsoó Alexandra óvodapedagógus, Kovácsné Bata Éva címzetes igazgató és Csorvásiné Jánvári Tímea dajka összehangolt munkájának köszönhetően.

Egészség

Az óvodánk fő profilja a játék-mozgás-harmónia. A környezettudatosság és egészséges életmódra nevelés fokozottan megjelenik a pedagógiai programunkban: (gyümölcs-, zöldségsaláta, padlizsánkrém, banánhajó készítése). A programjainkba a gyermekek aktívan bekapcsolódnak.        

Hitvallás

Gyermekcentrikus élménypedagógia segítségével az óvodánk hagyományainak, értékeinek megőrzésével a társakhoz fűződő pozitív érzelmi viszony erősítése lényeges számunkra. A gyermekek mindenekfelett álló érdekében az egészségmegőrzés a mozgás – játék – harmónia egységét előtérbe helyezve szervezzük napi és hetirendünket. Pedagógiai tervező munkánkban a téma koncentráció- komplexitás alapvető.      

Családbarát

Csoportunkban a gyermekek érzelmi biztonságban, nyugalomban, szeretetteljes óvodai légkörben nevelődnek. A családokkal közösen a gyermeki személyiség teljes, harmonikus, kiegyensúlyozott fejlesztését tűztük ki célul. A gyermekek egyéni eltérő fejlődési ütemére fókuszálva differenciált képesség – készségfejlesztés beépül napi pedagógiai tevékenységünkbe. Inkluzív nevelésünk tudatos, a hátrányos helyzetben élő gyermekek beilleszkedésének, szocializációjának elősegítését indirekt módszerekkel végezzük.

Dolgozóink

Izsoó Alexandra

Izsoó Alexandra

Óvodapedagógus

Csorvásiné Jánvári Tímea

Csorvásiné Jánvári Tímea

Dajka

|

A családok ezt mondják rólunk