Minden évben nagy pillanat, amikor eljön advent első vasárnapja, hiszen ez jelzi felénk a Karácsonyi ünnep közeledtét.

A gyerekek természetesen nagy örömmel várják az intézményünkben hagyománynak számító adventi készülődést, mely a nevelési évünk utolsó napján kerül megrendezésre.

Ilyenkor már óvodánk teljes téli pompájában várja a gyermekeket. Minden csoportban megsütik erre a napra a finom mézeskalácsot és a szülők gondoskodnak a friss gyümölcsökről.

Az ünnepi napon nem csak szép ruhákban érkeznek a gyermekek, de mindenki lelke is ünnepi díszben várja a mai nap eseményeit.

Minden csoport összegyűlt és közösen készítettek díszeket, szalvétatartókat, mutatós ajándékokat, melyek az otthon díszei lettek az ünnepen.

A nagycsoportosok vidám meglepetés tánca zárta a napot, melyet nagy örömmel fogadott a kis társaság.

Ezen a napon a jelen helyzetre való tekintettel idén nem tudtuk fogadni a szülőket, melyet nagyon sajnáltunk, mivel ilyenkor igazi családias légkör uralkodik az egész intézményben.

Ebben az évben is feldíszítettük előre a karácsonyfánkat, melyet az utolsó napon körbe táncoltunk dalokkal, versekkel, mondókákkal, ki-ki amit tanult, tudott előadva meghitten, együtt köszöntöttük az ünnepet és búcsúztattuk ezt az évet.

Délben, minden csoportban ünnepi asztalt varázsoltak a dolgozók a gyerekeknek és így fogyasztották el az ebédet.

A gyerekek egész nap mosolyogva készítették az ajándéktárgyakat, díszeket, néha elvonulva táncoltak, énekeltek, játszottak.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden szülő segítségét, mellyel hozzájárult ahhoz, hogy ez a nap még varázslatosabb, még ünnepibb legyen és köszönjük a bizalmat, kitartást, támogatást, segítséget amelyet ebben a nehézségekkel tarkított évben felénk nyújtottak.