Az idei évben az óvodai gyermeknapra a gyerekek megszokott környezetében, az óvoda területén került sor. A gyerekek így láthatóan biztonságban érezték magukat, felszabadultabban játszhattak. 

A délelőttöt egy vidám zenés tornával indítottuk, mely megalapozta a jókedvet, majd ezt követően, mivel mindenki nagyon megszomjazott és megéhezett az aktív mozgástól, az óvoda udvarán elfogyasztottuk a tízórait. Az étkezést és a pihenőt követően újult erővel folytatódott a program. Mesenyomda gyűjtésébe kezdhettek a gyermekek. Öt helyszínen különböző játékos feladatok elvégzése után kaptak egy-egy nyomdát. Az első helyszínen kézműves foglalkozást szerveztünk az óvodásainknak, ahol különböző technikák, és anyagok felhasználásával hintázó csigát készíthettek.  Máshol az ügyességüket tehették próbára, mint például az aszfaltra festett “Mesebeli ugráló”, a “Lufidobó”, és a “Pecázó” játékoknál, illetve az iskola udvarán kialakított Ügyességi pályán, ahol kismotorokkal, futóbiciklikkel, és kerékpárokkal igyekeztek minél jobban venni az akadályokat.  

A nap folyamán a gyermekek nagy örömére, csoportonként lovasszekérrel körbe kocsikáztuk óvodánkat. A sok izgalmas játék után az asztaloknál megpihenő kicsiket kakaós palacsintával kínáltuk, melyet három kedves anyuka lelkesen, megállás nélkül nagy szeretettel sütött egész délelőtt. 

A nap zárásaként kiosztottuk a Dr. Tiba István képviselő úr által kapott ajándékokat, a labdákat, melyet ezúton is szeretnénk megköszöni mindannyiunk nevében. 

A gyermekek kitörő örömmel fogadták a meglepetést, és azt hiszem egyben ez volt számukra a nap fénypontja, mosolygós arcukat látva. 

Köszönjük az óvoda vezetőjének, az óvó néniknek, pedagógiai asszisztenseknek, dadusoknak és az összes óvodai dolgozónak a munkáját! 

Igazán tartalmas, vidám, szórakoztató napban lehetett részünk.