A Farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. Óvodánkban évek óta nagy hagyománya van a farsangnak, a gyerekek minden évben nagyon várják ezt az időszakot. Idén is igen mozgalmasan teltek ezek a hetek.  Beszélgettünk a farsangi régi szokásokról, ilyenkor valamennyi nevelési területünk, tevékenységünk ehhez a témához kapcsolódott. Előtérbe kerültek a bolondos mesék, de a versek, mondókák, csúfolódók, népi gyermekjátékok, dalok is a farsang hangulatát idézték. Minden nap készültünk a gyerekeknek farsangi tevékenységgel, meglepetéssel, játékkal, mesével. Az érzelmileg kellőképpen felkészült gyermekeink ilyenkor már türelmetlenül várják a farsangi bál napját.

Több éves hagyomány már, hogy készülődés lezárásaként farangi mulatságot tartunk a Bocskai István Általános Iskola Polgár úti Tagintézményének tornatermében. Így történt ez idén is. Február 23-án 1400– 1700 óráig tartó időszakban tartottuk farsangi mulatságunkat, melyre szeretettel vártuk gyermekeink családját, hozzátartozóikat. A délutánt Mesevár csoportunk műsora indította, melyet a csoportok jelmezes felvonulása követett. Köszönjük, hogy a Szülők gyermekeik jelmezes bemutatkozását igényes, ötletes jelmezekkel tették hangulatossá. Ezzel nagymértékben hozzá járultak a rendezvényünk sikeres megvalósításához. Ezt a dolgozók „Meglepetés tánca” követte, melyre az idén Pinokkiónak öltözve varázsoltuk el a gyermekeinket. Majd kezdetét vette a mulatozás, tánc. A délután lezárásaként tombolasorsolás vette kezdetét, melyen sok értékes nyeremény talált gazdára. Köszönet a Szülőknek farsangunk színvonalas megrendezéséhez nyújtott segítségéért, támogatásáért, tombola felajánlásaikért. Jó hangulatú, vidám, élmény dús délutánban volt része minden részt vevőnek.

A farsangi időszak végén, egy régi népszokás felidézésével, a kiszebáb-égetéssel űztük el a hideget, melyet a Mesevár csoportos gyermekek és óvó nénik közösen készítettek, – és várjuk a tavasz első napsugarait.